Εκθέσεις

Ο ΣΕΑΑ στοχεύοντας τόσο στην προβολή των προϊόντων και δραστηριοτήτων των εταιρειών μελών του όσο και στην άρτια ενημέρωση των καταναλωτών, οργανώσει σειρά σειρά καταξιωμένων κλαδικών εκθέσεων.

Όλες οι εκθέσεις του ΣΕΑΑ διακρίνονται από την καθολική συμμετοχή των εταιρειών του κλάδου και την υψηλού επιπέδου διοργάνωση. Επιπλέον, ο ΣΕΑΑ συμμετέχει ενεργά σε ημερίδες – συνέδρια με θέματα που σχετίζονται με τις αρμοδιότητές του (όπως το Διεθνές Συνέδριο Αυτοκινήτου, που διοργανώνει το Economist στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Αθήνας) και σε εκδηλώσεις που παρουσιάζουν ενδιαφέρον και απηχούν τις απόψεις των εταιρειών-μελών του.

Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου

Με αφετηρία το 1995, ο ΣΕΑΑ ανά διετία έχει υπό την αιγίδα του τη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Αθήνας. Η ΔΕΑ, συγκεντρώνοντας σχεδόν 200.000 επισκέπτες, αποτελεί τη μεγαλύτερη ελληνική έκθεση από πλευράς επισκεψιμότητας, ποιότητας εκθεμάτων και περιπτέρων, αλλά και μεγέθους εγκαταστάσεων.

Οι βασικές κατηγορίες προϊόντων που συμμετέχουν στις εκθέσεις είναι οι εξής:

Επιβατικά αυτοκίνητα, ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα, ανταλλακτικά αξεσουάρ, εξοπλισμός και προϊόντα συντήρησης, ελαστικά, καύσιμα και λιπαντικά, car audio και hi-fi, ειδικός τύπος και βιβλία, εξειδικευμένα συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών (software και hardware), επαγγελματικές ενώσεις και οργανισμοί εξυπηρέτησης αυτοκινήτων, τράπεζες, εταιρείες χρηματοδότησης, ασφαλιστικές εταιρείες, σπόνσορες αγωνιστικών ομάδες κ.α.

Κατά τη διάρκεια των εκθέσεων διοργανώνονται κάθε φορά ενδιαφέρουσες και εντυπωσιακές παράλληλες εκδηλώσεις, όπως συνέδρια, ημερίδες και φυσικά test drives.

Έκθεση Επαγγελματικού Αυτοκινήτου

Η Έκθεση Επαγγελματικού Αυτοκινήτου διοργανώθηκε για πρώτη φορά υπό την αιγίδα του ΣΕΑΑ τον Οκτώβριο του 2000, στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία, καθώς αποτελούσε την πρώτη ολοκληρωμένη έκθεση για τον κλάδο των επαγγελματικών μεταφορών στη χώρα μας.

Μετά την πρώτη επιτυχημένη διοργάνωση ακολούθησαν άλλες 3 εκθέσεις, οι οποίες όχι μόνο στέφθηκαν από επιτυχία, αλλά αποτέλεσαν σταθμό για τις εμπορευματικές μεταφορές. Οι συγκεκριμένες εκθέσεις συνιστούν πηγή ενημέρωσης των μεταφορέων και κίνητρο ευαισθητοποίησης της Πολιτείας, με σκοπό την γενικότερη βελτίωση των συνθηκών που απασχολούν τον κλάδο της μεταφοράς.

Η διοργάνωση της 4ης Έκθεσης Επαγγελματικού Αυτοκινήτου, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σεπτέμβριο του 208, προσέφερε στο κοινό της μία ακόμα πιο ολοκληρωμένη εμπειρία, επιδεικνύοντας ευρεία γκάμα νέων οχημάτων, όπως ελαφρά, μεσαία και βαρέα φορτηγά και λεωφορεία, ενώ ταυτόχρονα υπερκατασκευές, ανταλλακτικά, αξεσουάρ, συστήματα τηλεματικής και εξοπλισμοί αποθηκών συμπλήρωσαν το μεγάλο εύρος προϊόντων που παρουσιάστηκαν. Παράλληλα όμως, η 4η Έκθεση Επαγγελματικού Αυτοκινήτου προσέφερε τη δυνατότητα “Test Drive” πολλών εκθεμάτων των συμμετεχόντων εισαγωγέων, τη συμμετοχή στους πολυσυζητημένους αγώνες και διαγωνισμούς του Truck Festival, αλλά και την ενημέρωση για καίρια ζητήματα του κλάδου.

Έκθεση Μοτοσυκλέτας

Η Έκθεση Μοτοσυκλέτας διοργανώθηκε για πρώτη φορά υπό την αιγίδα του ΣΕΑΑ τον Μάρτιο του 2003, στο Ανατολικό Αεροδρόμιο του Ελληνικού σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία, καθώς η προσέλευση των επισκεπτών ξεπέρασε τις 40.000.

Η 1η Έκθεση Μοτοσυκλέτας αποτέλεσε τη μεγαλύτερη διοργάνωση που είχε πραγματοποιηθεί ποτέ στο χώρο του δικύκλου. Για πρώτη φορά, σε μία έκταση 15.000 τετραγωνικά μέτρα ειδικά διαμορφωμένου εκθεσιακού χώρου, όλες οι επίσημες αντιπροσωπείες εισαγωγείς δικύκλων και πλήθος εταιρειών αξεσουάρ, παρουσίασαν τις πιο σύγχρονες εξελίξεις της παγκόσμιας βιομηχανίας δικύκλων και των προϊόντων που σχετίζονται με αυτόν τον χώρο.

Μετά την επιτυχημένη πρώτη διοργάνωση, τον Μάρτιο του 2004 πραγματοποιήθηκε η 2η Έκθεση Μοτοσυκλέτας. Στην έκθεση συμμετείχαν και πάλι όλοι οι επίσημοι εισαγωγείς δικύκλων, με πληθώρα νέων μοντέλων, καθώς και εταιρείες αξεσουάρ και ανταλλακτικών.

Η 3η Έκθεση Μοτοσυκλέτας πραγματοποιήθηκε το Μάρτιο του 2006 και κάλυψε 18.000 τετραγωνικά μέτρα εκθεσιακού χώρου, μεγαλύτερη επιφάνεια από κάθε άλλη φορά. Τα εντυπωσιακά on road και off road test ride που πραγματοποιήθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας της έκθεσης, προσέφεραν συναρπαστικό θέαμα στους 46.000 επισκέπτες που επισκέυθηκαν την έκθεση.

Η 4η Έκθεση Μοτοσυκλέτας διοργανώθηκε τον Απρίλιο του 2007 και πέρα από τις εντυπωσιακές παρουσίες νέων μοντέλων και τις συναρπαστικές παράλληλες εκδηλώσεις, κατέγραψε εντυπωσιακό αριθμό εισιτηρίων, αθροίζοντας πάνω από 50.000 προσελεύσεις.

Η επιτυχημένη πορεία της Έκθεσης Μοτοσυκλέτας συνεχίστηκε και με την 5η διοργάνωσή της, η οποία έλαβε χώρα στα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου του 2008 και υποδέχτηκε περισσότερους από 60.000 επισκέπτες. Όλα τα νέα μοντέλα του 2008 έδωσαν το παρόν, ενώ στους εξωτερικούς χώρους πραγματοποιήθηκαν test rides και αγώνας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Super Moto.

Ανδρέα Παπανδρέου 13, Μαρούσι, 15124
Τηλ.: (+30) 210 68 91 400
Φαξ:
(+30) 210 68 59 022

COPYRIGHT 2020 | POWERED BY THINK PLUS